Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PPT ELŐADÁSOK

 

Természetvédelem és közigazgatás –

Természetvédelmi jogi és igazgatási ismeretek

(Legal and administrational knowledge of nature protection)

Dr. Temesi Géza

A természetvédelmi jogi és igazgatási ismeretek elsajátítását egyszerű szerkesztéstechnikával készült, 2018 májusáig folyamatosan aktualizált PowerPoint (PPT) előadásanyagok a diavetítés lehetőségével segítik elő. A szerkesztéstechnika tekintetében didaktikai cél volt a figyelem tartós összpontosíthatóságának elősegítése a diák tartalmára azzal, hogy az egyszerűség mellett nem egynemű a külső stílus, hanem különböző színeket és szükség szerint változó betűméreteket, valamint szövegkiemeléseket, változatos megoldásokat alkalmaz az egyhangúság elkerülése érdekében, erősítve a vizuális stílusú tanulhatóságot.

A Fenntarthatóság című előadás (1) bevezető és alapozó ismereteket nyújt a fenntartható fejlődésről, a környezetvédelem és a természetvédelem fogalmának tartalmáról, és a természetvédelmi alapelvekről.

A törzsanyagot a Természetvédelem cím alatti (2) négy és félszáz diaképes szakanyag jelenti, amely a vonatkozó törvények alapján, vázlatos szakmai magyarázatok, országos adatok és alapinformációk, didaktikai ábrák és más szemléltetések nyújtásával dolgozza fel a jogi és igazgatási ismereteket (természetvédelem, természetvédelmi őrzés, természethasználat, felelősségi formák stb.), szükség szerint betekintve a végrehajtási rendeletekbe is, és következetesen jelölve a vonatkozó jogszabályt, illetve a jogszabályi szerkezeti egységet.

Három átfogó témájú, a természet állami, gazdálkodói és társadalmi őrzésével (3), hatóságokkal (4), valamint a természetvédelem és a természettel folytatott gazdálkodás tervezési rendszerével (5) foglalkozó tematikus összeállítás tanulmányozása teszi teljessé a természet védelmével összefüggő közigazgatási tudást.

Megszilárdító ismétlésként is szolgálhat végezetül egy rövid prezentáció (6).

Jó tanulást a diavetítéssel!

1. Fenntarthatóság faa.ppt

2. Természetvédelem vgf.pptx

3. Természetőrzés igt.ppt

4. Hatóságok.ppt                       

5. Tervek.ppt 

6. Természetvédelemről.ppt                                                                                                                                                    

Figyelemfelhívás ©
A weboldal elektronikus publikációi és ppt. prezentációi oktatási szakirodalmi műnek minősülnek, amelyeket a szerzői jog véd. Minden jog fenntartva.
Lásd a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényt! A ppt. előadások kizárólag szerzői  hozzájárulással és hivatkozással használhatók fel az oktatás terén is.

© Dr. Temesi Géza